اختلال شخصیت وسواسیO.C. P. D
روانشناسی نوین
مطالب بروز روانشناسی

این افراد در طول رشد روند ویژه ای را طی می کنند که نهایتا در نوجوانی و جوانی به این شکل تظاهر خواهد کرد.

با وجدان بودن، مقرراتی بودن، وقت شناسی ، دقت و توجه به ریزه کاریها ،قابل اعتماد بودن و به عبارت مرسوم بین ایرانی ها کمال گرایی Perfectionism از ویژگی های شخصیت موفق O.C.D خواهد بود. این شخصیت در بین زنان و مردان موفق شایع است. ولی متاسفانه در بیماری شخصیت وسواسی، مسائل به شدت غیر قابل تحملی نشان داده می شود.

برخی از این افراد به مدلی تبدیل می شوند که بسیار رقابتی هستند. پر کارند و زود عصبانی می شوند و اغلب در خطر سکته های قلبی و مغزی هستند.

بعضی دیگر در عمق Perfectionism خودشان چنان غرق می شوند که از قافله عقب می مانند. نهایتا این افراد با انعطاف ناپذیری، سختگیری به خویشتن و دیگران، خسیس بودن از نظر اقتصادی و از نظر عاطفی ، محکوم به عزلت و تنهایی خواهند بود .

شخصیت وسواسی روند خاصی است که شخص مبتلا ، در زندگی اتخاذ کرده در حالی که بیماری وسواس یک اختلال هورمونی مغز است که به وسیله دارو درمان می شود.

ویژ گی های شخصیت وسواسی:

1- مشغولیت ذهنی با جزئیات، قوائد، برنامه ، نظم و ترتیب به اندازه ای که خود فعالیت مورد نظر تحت الشعاع قرار بگیرد.

2- کمال گرائی به حدی که مانع به پایان رساندن یک برنامه است.

3- خود را در مسئولیت های کاری و حرفه ای غرق کردن به اندازه ای که جائی در زندگی برای لذت جویی و دوستی باقی نگذارد.

4 - در باره اخلاقیات، وجدان و ارزش های اجتماعی بسیار خشک و غیر قابل انعطاف بوده و به حد غیر معقولی از حد تعادل فراتر می روند.

5- ناتوانی در دور انداختن اشیا وقتی که مصرف متداولی ندارند و تعلق احساسی هم وجود ندارد.

6- عدم توانائی در استفاده از نیروی کار دیگری و همه بار را به دوش خود گرفتن به دلیل این که کار هیچ کس مورد پسند او نیست.

7- به وجه اسفباری در مصرف پول صرفه جویی کردن برای آینده چنانکه گوئی پول فقط برای حل مصیبت های آینده باید ذخیره شود.

8- لجبازی و سخت گیری غیر قابل تحمل برای اطرافیان و انطباق ناپذیری

این افراد اغلب بسیار بلند پروازند، زمان برای آن ها بسیار اهمیت دارد، لجباز اما دقیق هستند. بیش از حد منطقی و قانونی هستند اما متاسفانه تعادل و سازگاری ندارند.

همه چیز باید در حد کمال باشد، تحملی برای خدشه و جائی برای اصلاح در ذهن این افراد موجود نیست. این افراد با خودشان هم بسیار سخت گیرند. پیشوندی که این افراد برای خود و دیگران بسیار بکار می برند " می بایست " است .من می بایست به این نتیجه رسیده باشم، تو می بایست نمره 20 گرفته باشی و از این قبیل.

همه چیز برای این افراد باید دلیل داشته باشد. فکر جای احساس را در ذهن این آدم ها اشغال کرده و در نتیجه بسیاری از کارهای انسان ها که به منظور رفاه و لذت جویی انجام می شود در دنیای این افراد زائد، غیر معقول و احمقانه است.   این گروه شدیدا"معتاد به کار هستند و بندرت مرخصی می گیرند مگر به قصد انجام یک کار معقول مثلاً خرید یک خانه یا ....

علیرغم کار بیش از اندازه ای که می کنند و طرحهای دقیقی که می ریزند اغلب نتایج کارشان رضایت بخش نیست چون حاضر به ریسک کردن نیستند و ترس از اشتباه همیشه آنها را عقب نگه می دارد.

این افراد به سرعت به دیگران برچسب می زنند و رفتار آنها را غیر انسانی، احمقانه، خودخواهانه و ... می نامند.

یکی از مشکلات بزرگ آنها جمع کردن وسایل مدرک و چیزهائی است که ممکن است در آینده مصرف داشته باشد.

آسان ترین و شایع ترین احساسی که این افراد نشان می دهند ، احساس خشم و نارضایی و نادرترین احساسی که قادر به نشان دادن هستند عشق ، ملاطفت و دلجویی است.

یکی دیگر از ویژگی های این شخصیت ترس از تغییرات است . آنها تغییر را به عنوان یک آسیب پذیری می انگارند، چرا که نتیجه نهائی ناپیداست. این نحوه تفکر مشکل بزرگی در راه درمان این افراد خواهد بود.

این افراد در سنین بالاتر گرفتار افسردگی میشوند چون خود را آنطور که انتظار داشتند موفق نمی بینند. رابطه آنها با همسر و فرزندانشان نیز آنچنان دلپذیر و جذاب نیست.

درمان

- اولین روش روان درمانی است همراه با منطق و رفتار درمانی

- باید بیاموزند که برای هیچکس آینده مشخص و مطمئن نیست. اضطراب جزئی از زندگی است و کمال گرائی نوعی وهم و تخیل غیر واقعی است.

- پذیرش نقاط ضعف خود و دیگران از طریق روان درمانی، کاهش اضطراب و افسردگی از طریق دارو ، اصلاح اندیشه های مخرب و اعتقادات بی اساس از طریق منطق درمانی پایه های اصلی درمان این افراد را تشکیل می دهند.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: 5 خرداد 1396برچسب:,
ارسال توسط جعفر هاشملو

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 13
بازدید دیروز : 19
بازدید هفته : 13
بازدید ماه : 45
بازدید کل : 6607
تعداد مطالب : 14
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1